duminică, 21 august 2016
Dulceata de pepene galben
Acusi se incheie si sezonul pepenilor si nu puteam sa las sa treaca,asa,pur si simplu,astfel ca am facut o minunata dulceata de pepene galben.Trebuie s-o incercati neaparat pentru gustul sau,pentru aroma si o culoare minunata.
Ingrediente:
1 pepene galben de 1 kg,1kg zahar,800ml apa,1/2 baton vanilie
Mod de preparare:
Se alege pepene galben cat mai aromat si parfumat.Se curata de coaja si de seminte si se taie cuburi potrivit de mari.Se tin in apa de var 30 min.Daca nu aveti apa de var,se poate face o solutie de apa si bicarbonat in proportie de 1 ling.bicarbonat la 1l apa.Astfel fructele vor ramane tari si nu se vor zdrobi la fiert.
Apa cu zaharul si vanilia se pun la foc si se lasa sa fiarba pana se obtine un sirop potrivit de gros.Se scurge pepenele de apa si se adauga in siropul de zahar.Se lasa sa stea acoperit 15min.,timp in care pepenele va lasa zeama.Se pune din nou la foc.Din timp in timp se aduna spuma formata deasupra.Se fierbe pana dulceata este destul de legata.
Se ia de pe foc si se pune fierbinte in borcane sterilizate.Acestea se inchid ermetic si se tin in paturi pana se raceste complet.
Se depoziteaza in camara pana in momentul servirii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!