Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 3 octombrie 2016

Ciorba radauteana





                     Inventatoarea acestei ciorbe,doamna Cornelia Dumitrescu,a improvizat cautand o varianta mai apetisanta a ciorbei de burta.Astfel,a inlocuit carnea de vita si burta cu carne de pui.Rezultatul,aceasta ciorba radauteana,foarte savuroasa si consistenta.



                     Ingrediente:
                  1 pui de 1-1,5 kg,1 ceapa,3-4 morcovi,1 pastarnac,1 telina,2 ardei grasi,2-3 oua,200 gr smantana,1-2 ling otet,4 catei de usturoi,sare,piper boabe,2 foi de dafin,o ramura de cimbru,1 leg.patrunjel verde.


                     Mod de preparare:
                  Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Legumele,mai putin usturoiul, se curata si se pun intregi la fiert,alaturi de pui.Cand incepe sa fiarba se spumeaza si se lasa la fiert,in continuare.Se adauga boabele de piper,foile de dafin si crenguta de cimbru.
                  Cand carnea si legumele sunt fierte,se opreste focul,se scot din supa si se strecoara.Carnea se curata de pe oase si se taie cuburi mici.Se adauga in supa si se pune din nou la fiert.Se potriveste de sare si se acreste cu otet,dupa gust.Se mai lasa sa dea doua-trei clocote si se stinge focul.
                  Ouale se bat bine cu smantana,apoi se adauga usturoiul tocat ca pentru mujdei.Se adauga un polonic de ciorba,se amesteca bine si se toarna totul in oala cu ciorba.Deasupra se presara patrunjel verde tocat.
                 Se serveste fierbine,cu ardei iute.

                    Tips
                  - Pentru ca ciorba sa aiba o culoare galbena,morcovii se calesc in ulei si se adauga la ciorba spre sfarsit impreuna cu uleiul in care s-au calit.
                  - Cine doreste o ciorba mai groasa,mai consistenta,poate adauga in smantana o lingura de faina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!