vineri, 11 noiembrie 2016
Friptura de pui cu dovleac si prune uscate
Ce altceva putem gati in noiembrie,cand frigul a pus stapanire pe tot din jur?Am dat drumul la cuptor si,pe langa carne,am adaugat fructele toamnei:dovleac si poame.
Cu aceasta ocazie am raspuns provocarii de luna aceasta a Monicai Horoiu.Fiind gazda provocarii Mistery box challenge,pe langa ingredientele permise,ea a mai pus in cutie:carne,nuci/migdale,ceapa,praz,orez,broccoli,oua,fructe uscate,quinoua,branzeturi/lactate.Si cum altfel,decat dovleacul vedeta.Asa am incropit aceasta delicioasa friptura.
Ingrediente:
4 pulpe de pui,500gr dovleac,200 gr prune uscate,1 ceapa,3-4 catei de usturoi,1 baton scortisoara,2 ling pasta de rosii,sare,piper,ulei de masline.
Mod de preparare:
Carnea se prajeste in ulei incins.Se scoate si in acelasi ulei se caleste ceapa taiata julien si usturoiul tocat.Se pune inapoi carnea si se adauga pasta de rosii si batonul de scortisoara.Se potriveste de sare si piper si se mai lasa sa dea cateva clocote.
In aceast timp se taie dovleacul cuburi.Se adauga in mancare si se da totul la cuptor.Cand e gata,se adauga prunele uscate si se stinge focul.Se lasa in cuptor pana se potoleste,apoi se scoate si se serveste ca atare sau cu garnitura de orez.
Ai mei au preferat friptura fara orez,asa ca si pozele le-am facut tot fara orez.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!