luni, 14 noiembrie 2016
Ciorba de gaina cu legume si zeama de varza
Am facut aceasta ciorba inspirata fiind de Elena Bite care,luna aceasta,este gazda provocarii Weekend cu spor.De pe blogul ei ne-a oferit urmatoarele teme:Mancaruri de post,Supe-ciorbe,Dulciuri.
Am ales aceasta Ciorba de gaina cu legume si zeama de varza pentru ca la noi in familie sunt preferate ciorbele acre,iar acum ,ca deja e frig,o ciorba fierbinte e binevenita.
Ingrediente:
1 spate de gaina,3 morcovi,2 pastarnaci,1 telina mica,2 cartofi,1 ceapa,1 ling.ardei macinat,sare,200ml zeama de varza
Mod de preparare:
Carnea se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare.In aceast timp se curata zarzavatul,apoi se taie marunt.
Supa se spumeaza.Cand e fiarta carnea,se strecoara,se adauga din nou carnea si zarzavatul si se pune iar la foc.Cartofii se adauga la urma,cand zarzavatul e aproape fiert.
Zeama de varza se da in clocot si se adauga la ciorba.Se potriveste de sare daca e cazul si se stinge focul.Se presara leustean si patrunjel verde deasupra.Ca niciodata,eu nu am avut.
Se serveste calda,cu ardei iuti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!