Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 8 mai 2017

Mancare de urzici







                     Cam tarziu vin cu reteta de mancare de urzici pentru ca,la ora asta,urzicile sunt deja batrane.Mancarea se face primavara,devreme,cand apar urzicile.Atunci sunt tinere si crude,numai bune de gatit.Nu cred ca trebuie sa mai amintesc beneficiile lor asupra sanatatii noastre.Poate si de aceea am insistat sa public reteta chiar si mai tarziu.



                        Urzicile se culeg primavara devreme,cand apar.Se rup doar varfurile pentru ca sunt cele mai fragede.Daca aveti curajul sa le culegeti singuri e perfect,daca nu,sigur gasiti in piete.Mie mi le-a cules sotul.Se spala bine sub jet de apa rece si ,daca sunt,se inlatura eventualele fire de iarba ratacite printre ele.
                          Se pune la foc o oala cu apa cu sare si cand clocoteste,se adauga urzicile.Se lasa sa dea cateva clocote,pana se inmoaie bine urzicile.Se ia de pe foc si se strecoara, apoi,cu ajutorul unui blender,se fac piure.
                         Intr-un vas se incinge putin ulei si se adauga 3-4 ling de faina.Se amesteca repede,astfel ca faina sa se imbibe cu uleiul.Se adauga aproximativ 600ml lapte fierbinte si se amesteca in continuare sa nu faca cocoloase.Se adauga piureul e urzici si 3 catei de usturoi zdrobiti.Se potriveste de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote.
                         Se ia de pe foc si se serveste alaturi de oua fierte sau ochiuri,cu cateva jumari sau o felie de sunca.