Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 12 mai 2017

Melci cu rahat






                  Melcii cu rahat sunt de fapt,cozonacul cu rahat intr-o alta forma.Sunt foarte pufosi,aromati,iar culorile rahatului le dau un aspect placut.Pe langa cubuletele de rahat am adaugat cateva felii de coaja de portocala confiata care le-a dat o savoare aparte.Sa nu mai vorbesc de cuburile de rahat verde care au o aroma puternica de menta.



                  Ingrediente:
              1kg faina,4 galbenusuri,200 gr unt,200gr zahar,600ml lapte,50gr drojdie,coaja rasa de lamaie,zahar vanilat,un varf de sare,500gr rahat.


                 Mod de preparare:
             Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza.Se adauga laptele caldut si 3-4 ling de faina si se lasa la cald 15 min.pana incepe sa faca basici deasupra.Acum drojdia e activata.
              Intr-un vas mai mare se adauga faina,zaharul,galbenusurile,praful de sare,coaja de lamaie si zaharul vanilat.Se adauga plamadeala si se amesteca cu o lingura pana aluatul incepe sa se lege.In acest moment se adauga untul topit si racit si se trece la framantatul cu mana.Daca aveti robot,e super.Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen si face basici de aer.
                Se acopera vasul cu un servet curat si se lasa la dospit intr-un loc cald,ferit de curenti de aer.
                Dupa aproximativ o ora,cand aluatul si-a dublat volumul se infaineaza bine masa de lucru si se rastoarna aluatul.Pentru a lucra mai usor,se poate imparti aluatul in doua.Se intinde foaie groasa de 1,5 cm si se presara rahatul taiat cubulete mici,apoi coaja de portocala taiata.Se ruleaza pe latura mai lunga,apoi se taie felii groase de 1cm.
                 Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza melcii cu distante intre ei pentru a nu se lipi. Se lasa sa mai stea 30 min,se ung cu ou batut cu un pic de lapte si se baga la cuptorul dinainte incins.
Se coc aproximativ 40 min.
                 Dupa 30 min se scot melcii si se ung repede cu un sirop facut din lapte fierbinte si zahar.Se dau din nou la cuptor pana sunt frumos rumeniti.
                 Cand sunt gata se scot din tava si se lasa sa se raceasca.


                Sunt deliciosi calduti,dar si reci langa o cana de lapte sau ceai.
                Acoperiti cu un servet de bucatarie se pastreaza perfect cateva zile.Nu se vor usca datorita siropului de lapte.