Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 16 mai 2017

Pui in sos tiganesc







                       Delicioasa aceasta mancarica.Are un gust divin.Din ce manaci,ai tot manca si nu te saturi de aroma minunata a sosului,pentru acesta este cel care da tot gustul si savoarea mancarii.
                       Am gasit aceasta minunata reteta pe blogul Elenei Bite.Ea este gazda de luna aceasta a provocarii Weekend cu spor si ne-a propus urmatoarele teme: Mancaruri cu carne,Paste,pizza ,sosuri,
Dulciuri.Desi mi-a fost greu sa ma hotarasc din multitudinea de retete una mai tentanta ca alta,am ales aceste pulpe cu sos tiganesc care ne-au incantat pe toti ai casei. Draga Elena,a fost un weekend cu spor si la gatit si la mancat :))
                        Si de data asta am personalizat putin reteta,dar ideia a ramas aceeasi.Cu siguranta voi mai face aceasta mancare.




                       Ingrediente:
                    pulpele,aripile si pieptul de la un pui,8 ardei copti,500ml suc de rosii,6 catei de usturoi,1 foaie de dafin,sare,piper,50ml ulei,1 ling zahar sau miere,5 ciuperci champignon mari.

                      Mod de preparare:
                 Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune carnea la prajit.Dupa ce s-a rumenit bine pe toate partile,se potriveste de sare si piper si se adauga usturoiul zdrobit, foaia de dafin si un pic de apa.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit pana carnea e aproape facuta.Se adauga ciupercile taiate felii si se lasa sa mai fiarba cateva minute,apoi se adauga ardeii copti,taiati fasii.
                 Se adauga sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana scade si capata consistenta unui sos.Se adauga mierea sau zaharul si se mai potriveste gustul de sare si piper.Se presara patrunjel verde deasupra si se ia de pe foc.


             Se serveste calda,cu garnitura de orez sau mamaliga,dar merge de minune doar asa,cu paine moale langa.