duminică, 2 iulie 2017
Chiftelute de dovlecei cu branza,la cuptor
Va impartasesc si voua secretul acestor minunate chiftelute de dovlecel cu branza.Pentru a evita grasimea,le-am bagat la cuptor.Au iesit crocante la exterior,moi in interior.Sunt minunate,se fac repede si usor.
Ingrediente:
3-4 dovlecei,200gr branza telemea uscata,sare,piper,marar verde,patrunjel verde,2 oua,pesmet sau malai,2-3 ling faina.
Mod de preparare:
Dovleceii se curata si se dau pe razatoare.Se sareaza si se tin intr-o sita pentru a se scurge apa din ei.Se storc bine,se adauga ouale,branza data pe razatoare,mararul si patrunjelul tocate marunt si faina.Se condimenteaza cu sare si piper.Potriviti de sare,in functie de cat de sarata e branza.Se amesteca totul bine astfel incat sa rezulte un amestec omogen,bine legat.
Se formeaza cu mana chiftelute care se dau prin pesmet sau faina de malai.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor.Se coc in cuptorul preancalzit 30-40 min.
Se servesc calde sau reci,cu sos de usturoi,tzatziki sau sos de rosii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!