sâmbătă, 8 iulie 2017
Pilaf de orez cu legume si muschi de porc la cuptor
De obicei pilaful de orez il fac cu carne de pui.Azi am ales o bucata de muschi de porc langa care pilaful a devenit o mancare savuroasa si gustoasa.
Ingrediente:
500gr muschi de porc,1 cana orez,2 morcovi,1 ceapa,un pumn de mazare verde,patrunjel verde,sare,piper.
Mod de preparare;
Muschiul se curata de pielite si se feliaza.Ceapa se curata si se toaca marunt,morcovul curatat se da pe razatoarea mare.
Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga feliile de carne.Se rumenesc pe ambele parti,apoi se adauga ceapa.Se caleste pana devine sticloasa.Se adauga morcovul si mazarea verde.Se calesc pana se inmoaie.La urma se adauga orezul.Cand acesta devine sticlos,se adauga 3 cani de apa sau supa.Se potriveste de sare si piper,se acopera cu un capac si se da la cuptor.Se tine pana cand orezul a absorbit tot lichidul din cratita.Atunci este gata,iar carnea la fel.Nu se amesteca deloc in pilaf.
Boabele de orez nu sunt lipite unele de altele,asa cum trebuie sa fie la un pilaf facut corect,iar carnea e frageda si suculenta.Cat despre gust,inegalabil.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!