Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase,aceste bilute colorate din branza dau culoare platourilor cu aperitive.Se fac usor si repede si sunt foarte versatile.La fel ,culorile pe care le dati bilutelor pot diferi in functie de preferinte sau de ce ingrediente aveti in camara.
Ingrediente:
200 gr branaza dulce sau urda,100 gr branza telemea,2 ling smantana,sare,piper,chimen.
Pentru colorarea bilutelor: mac,marar sau patrunjel verde,boia,turmeric.
Mod de preparare:
Branza telemea se da pe razatoare,apoi se amesteca cu urda si smantana pana rezulta o crema omogena,dar tare.Se condimenteaza cu sare,piper si chimen si se da cateva min.la frigider sa se intareasca.
Cu mana uda se fac bilute din aceasta compozitie care se dau prin marar tocat marunt,boia,mac etc.Cu cat realizati mai multe culori,cu atat platourile vor fi mai vesele si apetisante.
La fel se pot trece prin seminte de in sau susan.
Se tin la frigider pana in momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!