Pe vremea asta,o supa crema de legume merge de minune.Este cremoasa,aroamata si foarte sanatoasa.Se prepara din orice fel de legume aveti la indemana.Principalele zarzavaturi care nu trebuie sa lipseasca sunt: morcovii,patrunjelul,pastarnacul,ceapa,cartofii care sunt agentul de ingrosare.Se mai pot adauga orice alte legume:mazare verde,fasole verde,conopida,broccoli,rosii,ardei,gulii.
Supa crema de legume se poate face simpla,doar din legume sau se poate adauga la fiert si un piept de pui,care se va servi ca garnitura.Simpla este o delicioasa mancare de post.Eu am facut-o cu carne.
Ingrediente:
2 cartofi,4 morcovi,1 pastarnac,1 patrunjel,1 ardei,1 ceapa,un pumn de mazare verde,cateva buchetele de conopida,1 piept de pui,sare,piper,2 ling smantana,orice alte legume doriti sa adaugati.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare.Legumele si zarzavaturile se curata,se spala si se taie cuburi.Dupa ce s-a spumat supa, se adauga si legumele.Nu se pune apa multa ca pentru supa,ci doar cat sa acopere legumele.
Cand carnea si legumele sunt fierte,se scot,se lasa putin sa se racoreasca si se fac piure cu un blender.Se adauga zeama in care au fiert pentru a subtia compozitia pana la consistenta dorita.Se potriveste de sare si piper si se adauga smantana.Cine doreste sa faca supa de post,renunta la smantana.
Se serveste calda, cu felii de piept de pui fiert.In varianta de post se serveste cu crutoane de paine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!