Este o placinta foarte aromata in care dovleacul,simbolul toamnei predomina,dar se simte si aroma de scortisoara si nucsoara care ne duce cu gandul la apropiatele sarbatori de iarna.Este o placinta de sezon delicata si gustoasa pe care n-o poti refuza in nici un moment.
Ingrediente:
Foi:350 gr faina,250 gr unt,10 ling apa rece,1 ling zahar,vanilie,un varf sare.
Umplutura: 500gr dovleac,200gr zahar,1 plic budinca de vanilie,2 ling pesmet,scortisoara,nucsoara.
Mod de preparare:
Pentru aluat,se amesteca faina,sarea si zaharul cu untul pana se obtine un aluat nisipos.Treptat se adauga apa rece pana aluatul se leaga si devine omogen.Se infasoara in folie alimentara si se da la frigider pentru o ora.
In acest timp se pregateste umplutura.Dovleacul dat pe razatoare se caleste pe foc impreuna cu zaharul pana se inmoaie.Se ia de pe foc si se adauga budinca de vanilie si pesmetul.Se aromatizeaza cu scortisoara si nucsoara.
Aluatul se imparte in doua parti: una mai mica si una mai mare.Cea mare se intinde in foaie subtire,cu care se acopera tava si peretii acesteia.Se inteapa din loc in loc,apoi se intinde umplutura de dovleac.Cu cea de-a doua foaie de aluat se acopera dovleacul,lipind-o de marginile primei foi.Se inteapa din nou cu furculita si se da la cuptorul dinainte incins.E gata cand incepe sa se rumeneasca usor.
Placinta se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat pudra.Dupa ce e complet racita,se portioneaza si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!