Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 29 ianuarie 2018

Tort cu ciocolata,migdale si ness





                   Este  un delicios tort in care gustul dulce al ciocolatei se combina pefect cu migdalele amarui.Blatul fin,vanilat ii da o savoare deosebita,iar crema de ness aduce un plus de arome.Iata despre ce e vorba.


                  Ingrediente:

             Blat: 8 oua,8ling faina,8 ling zahar,1 zahar vanilat
             Crema de ciocolata: 200gr ciocolata amaruie,300gr smantana pentru frisca,esenta de migdale,100gr fulgi de migdale.
             Crema ness: 300gr smantana pentru frisca,2 ling ness
             Crema verde: 300gr frisca,200gr pastile de ciocolata verzi ( Se poate folosi ciocolata alba si colorant)
             Sirop: 100ml apa,4 ling zahar,esenta de migdale


                 Mod de preparare:

            Mai intai se coace blatul.Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare.Se adauga treptat zaharul,mixand in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile amestecand incet cu o lingura.La urma se incorporeaza faina.
            Compozitia se toarna in forma de tort si se coace.Cand e gata se scoate si se lasa la racit.
            In acest timp se prepara cremele.Smantana pentru frisca se pune la foc si cand incepe sa fiarba,se opreste focul si se adauga ciocolata.Se amaesteca bine pana se omogenizeaza totul.Se lasa sa se raceasca,apoi se da la frigider cateva ore.Se scoate si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.Se adauga esenta de migadale si fulgii.
            La fel se procedeaza si pentru crema verde.
            Pentru crema de ness,se bate bine smantana pentru frisca si la urma se adauga nessul.
            Apa se pune la fiert cu zaharul si cand s-a topit se stinge focul si se adauga esenta de migdale.Siropul se lasa sa se raceasca.
             Blatul racit se taie in trei,pe orizontala.Fiecare foaie se insiropeaza.
             Pe prima foaie de la baza se intinde crema de ciocolata si migdale.Se pune a doua foaie si se intinde crema de ness.Se acopera cu a treia foaie si se imbraca in crema verde.
             Se decoreaza cu fulgi de migdale si ornamente de zahar colorate.
             Se da totul la frigider pana a doua zi.