Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 9 martie 2018

Ciulama de pui cu ciuperci






                      Ciulamaua de pui cu sau fara ciuperci este mancarea noastra  traditionala cu gust inegalabil.Este o mancare simpla,dar gustul si savoarea intrec cele mai sofisticate mancaruri.
                       Ciulamaua se face,de obicei,din bucatile de carne care au fiert in supa.De data asta,eu nu am mai facut supa,astfel ca am ales o sa prepar ciulamaua in varianta mai scurta.




                       Ingrediente:

                   pieptul,pulpele si spatele unui pui de 1,5 kg,1 ceapa,200gr ciuperci,300ml smantana,50gr faina,sare,piper,patrunjel verde,50 ml ulei.


                      Mod de preparare:

                Carnea se spala,se sterge bine si se taie in bucati potrivite.Pulpele se dezoseaza.Ciupercile se spala si se taie felii.Ceapa se curata si se toaca marunt.
                 Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga ceapa.Se lasa sa se caleasca pana devine sticloasa.Se adauga ciupercile si bucatile de carne si se lasa sa fiarba inabusit.La sosul format se mai adauga un pic de apa.
                 Intr-un castron se amesteca smantana cu faina,cu atentie sa nu se faca cocoloase.Se adauga treptat cate un polonic din zeama in care fierbe carnea cu ciupercile pana cand smantana se lichefiaza si e fierbinte.Se toarna totul peste carnea fiarta din cratita si se mai lasa pe foc 5-10 min.Se potriveste de sare si piper.Se presara patrunjel verde tocat deasupra si se stinge focul.
               Se serveste calda,cu mamaliga sau cu paine moale,de casa.