Sunt foarte delicioase,apetisante si aromate aceste paste cu piept de pui si sos de smantana.Pieptul de pui este aromat si suculent,iar pastele,impreuna cu sosul de smantana sunt garnitura perfecta.
Ingrediente:
1 piept de pui,1 ceapa,3-4 catei de usturoi,300ml smnatana,100ml vin alb,2 ling unt,marar verde,sare,piper,500 gr paste ( spaghete)
Mod de preparare:
Se pot folosi orice fel de paste.Acestea se pun la fiert in apa cu sare,respectand timpii de fierbere de pe ambalaj.Cand sunt fierte,se lasa la strecurat.
Intr-o tigaie se incinge 1 ling de unt si se adauga usturoiul zdrobit.Se lasa un minut,apoi se adauga ceapa tocata marunt.Cand a devenit sticloasa se adauga pieptul de pui taiat cuburi.Se caleste putin,apoi se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit.
Intr-o craticioara se uncinge untul,se adauga vinul si smanatana.Se lasa sa fiarba cateva minute.
Cand carnea este fiarta,se adauga sosul de vin si smanatana.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa mai de cateva clocote.Se presara marar verde tocat si se rastoarna totul peste paste.
Cine doreste poate sa presare deasupra parmezan.
Calde,sunt cina ideala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!