Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 20 mai 2018

Chiftelute cu cartofi in sos de smantana







                   Sunt delicioase aceste chiftelute cu cartofi in sos de smantana.Se fac usor si repede pentru ca nu trebuie coapte separat chiftelele.Totul se coace deodata,intr-o singura tava.Este mult mai sanatoasa aceasta mancare pentru ca am eliminat prajeala.Chiftelutele  crocante la exterior si moi si pufoase la interior,cartofii rumeni sunt inveliti de un sos cremos si aromat de smantana.



                      Ingrediente:
           
              500gr carne de porc,3-4 catei de usturoi,3-4 felii de paine,1 ou,sare,piper,cimbru,1 leg.patrunjel verde,8 cartofi mari,350 ml smantana,un pic de Mozzarella ( optional),


                    Mod de preparare:

              Am aratat si aici cum se prepara chiftelutele.

             E de preferat sa se foloseasca carne de porc mai grasa pentru a nu fi seci chiftelele.
             Daca nu e tocata,carnea se macina.Se adauga usturoiul tocat marunt,painea inmuiata,oul,sarea,piperul si cimbru apoi patrunjelul tocat marunt.Se amesteca totul bine pana rezulta o pasta omogena.Din aceasta se fac bilute potrivit de mari.
             Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi egale.
             Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei se aranjeaza cartofii alternand cu chiftelele.Se acopera cu folie de aluminiu si se da totul la cuptor.Se tin astfel 30 - 40 min,pana cartofii sunt facuti,adica furculita intra usor in ei.
              Smantana se amesteca cu sare si piper.Daca e prea groasa,se poate adauga un pic de lapte.Eu am adaugat si un pic de Mozzarella data pe razatoare.
               Se scoate vasul din cuptor si se toarna deasupra sosul de smantana.Se da din nou la cuptor pana sosul a scazut si e frumos rumenita deasupra.



                 Se servesc calde,dar sunt delicioase si reci.



                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!