Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 16 mai 2018

Pasta de leustean




                  A inceput sezonul conservarii aromelor si verdeturilor pentru iarna.Am inceput acest lucru cu pasta de leustean.Cui ii plac ciorbele,implicit ii place si leusteanul,asa ca pasta aceasta este ideala pentru a aroma o ciorbita sau orice alta mancare cu leustean.Nu e o treaba complicata,se face simplu si usor.
                 In aceasta perioada leusteanul a ajuns la maturitate,asa ca trebuie tuns pentru a da alte frunze.
                 Se folosesc doar frunzele,fara tije.Dupa ce s-au spalat bine si s-au scurs de apa,se rup frunzele de pe tije.Se pun intr-un blender si se paseaza.Se adauga un pic de sare si ulei pana rezulta o pasta.Se pune in borcane presand bine sa nu ramana goluri de aer.Deasupra se acopera cu un strat de ulei.Se inchide ermetic borcanul si se da la rece.


               

                     Frunzele de leustean se mai pot pastra in borcane,acoperite cu otet.
                     Se pun in borcane,presand,sa incapa cat mai multe.Dupa ce s-a umplut borcanul cu frunze,se toarna otet deasupra si se inchide ermetic.
                     In acest caz vom avea si otet aromatizat cu leustean pentru acritul ciorbelor.