Este o ciorbita de sezon,foarte racoroasa si savuroasa.Un deliciu al verii pe care il putem avea si iarna,dar cu mazare conservata.
Ingrediente:
500 gr mazare verde,2 morcovi,2 cepe verzi,1 leg.marar ,sare.
Pentru galusti : 3 ling faina,1 ou,sare,un pic de apa,1 vf.sare
Mod de preparare:
Ceapa si morcovii se toaca marunt dupa care se pun la calit in un pic de ulei.Cand morcovii s-au inmuiat,se adauga si mazarea verde.Se lasa putin sa se caleasca si ea,apoi se toarna apa si se lasa sa fiarba.
Oul se bate cu furculita,apoi se adauga faina si sarea,amestecand.Se subtiaza cu putina apa,pana rezulta un aluat moale.
Cand mazarea este fiarta,cu o lingurita mica inmuiata in zeama care fierbe,se ia din aluat si se pune in ciorba.Sunt fierte cand se ridica toate deasupra.
Ciorba se potriveste de sare si se adauga mararul tocat marunt,apoi se stinge focul.
Se serveste simpla sau cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!