Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 9 mai 2018

Prajitura Raluca







                  Prajitura Raluca este o delicioasa prajitura in care se combina perfect texturi,gusturi si arome diferite.Foile pufoase de pandispan contrasteaza placut cu foile crocante de napolitana,iar crema fina si aerata de cacao contrasteaza cu caramelul cu nuci dintre foile de napolitana.Este desertul perfect la o masa de sarbatoare,dar merge de minune sa indulceasca un weekend placut.Pare putin complicata,dar,cu putina indemanare,se face  usor.


                  Ingrediente:

             Foi : 6 oua,6 ling zahar,6 ling faina
             Crema caramel : 5 galbenusuri,200 +300 gr zahar,250 gr margarina,250 gr nuca
             Crema de cacao : 4 oua,8 ling zahar,2 ling cacao,2 ling lapte,250 gr margarina
             2 foi naplitana
             Glazura: 100 gr ciocolata,50 ml lapte,1 ling ulei


               Mod de preparare:

           Mai intai se pregatesc foile.Se poate face un singur blat care,cand e gata se taie in doua pe orizontala obtinand doua foi sau cantitatile se impart in doua si se pregatesc separat doua foi.
             Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina,cu miscari lente de jos in sus.
            Compozitia se toarna in tava tapetata si se da la cuptor.Se poate imparti in doua si se coc doua foi.E gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Daca e un singur blat,dupa ce s-a racit,se taie in doua pe orizontala.
             Foile de napolitana se finiseaza sa fie la aceeasi dimensiune cu foile de pandispan.
             Pentru crema caramel,se fierb pe aburi cele 5 galbenusuri cu 200 gr zahar pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
             Separat,se caramelizeaza 300 gr zahar la care se adauga margarina.Se amesteca pana ce caramelul este complet topit.Se adauga nuca taiata grosier si se ia de pe foc.Se dauga crema de galbenusuri racita,se amesteca bine si se lasa sa stea 20-30 min.dupa care se umplu cu ea foile de napolitana.
             Se lasa deoparte si se trece la crema de cacao.Ouale, zaharul,laptele si cacaoa se fierb pe foc,batand incontinuu cu telul pana se obtine o crema groasa,ca o smantana.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
            Untul se spumeaza,apoi se adauga,lingura cu lingura,crema de oua racita.
            Intr-o tava se pune o foaie de pandispan care se unge cu jumatate din crema de cacao.Se pun deasupra foile de napolitana umplute,se intinde restul de crema si se acopera cu a doua foaie de pandispan.
            Ciocolata cu laptele si uleiul se pun pe foc pana se topeste complet si se omogenizeaza.Glazura astfel obtinuta se toarna deasupra prajiturii.
            Se da totul la rece pana a doua zi,pentru a avea timp sa se intareasca glazura si sa se inmoaie foile de napolitana.
             Se portioneaza si se serveste.