Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 15 mai 2018

Pui in sos de branza




                         E delicios acest pui in sos de branza.Il fac mereu pentru ca e printre mancarurile favorite in casa.Carnea de pui suculenta,sosul de branza aromat contribuie cu succes la savoarea acestei mancari.

                        Ingrediente:

                 500 gr carne de pui,300 ml smantana pentru gatit,100 gr branza tip Emmentaler sau Gorgonzola,1 ceapa,150 ml vin alb,sare,piper,cimbru.

             
                       Mod de preparare:

                Se poate folosi pieptul de pui,dar si pulpele dezosate.Carnea se taie in bucati potrivit de mari si se prajeste in putin ulei.
                 Se scot bucatile de carne,se mai adauga un pic de ulei si se adauga ceapa taiata marunt.Se caleste pana devine sticloasa,apoi se adauga carnea.Se toarna vinul,se potriveste de sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba inabusit pana ce carnea e bine facuta.
                 Se adauga smantana si branza si se lasa sa fiarba pana branza e complet topita.Se mai potriveste de sare si piper daca e cazul si se ia de pe foc.
                  Se presara patrunjel verde deasupra si se serveste fierbinte. Se poate servi cu mamaliguta alaturi sau simpla.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!