Este o friptura frageda,aromata si suculenta.Se face incet,in vas roman,la foc mic,impreuna cu legumele si ierburile,toate scaldate in vin.Nu pot sa va povestesc despre gustul si aroma sa.Singurul lucru e sa va recomand cu caldura sa faceti aceasta friptura de miel.Va veti indragosti de ea si o veti repeta.Cred ca si cei care nu agreeaza mielul vor savura cu placere aceasta friptura.
Ingrediente:
2 pulpe si antricotul de la un miel,6-8 cartofi noi,3 morcovi noi,2 cepe verzi,6 catei de usturoi,1 ceasca vin alb,sare,piper,boia,cimbru,rozmarin
Mod de preparare:
Carnea de miel se spala bine, se sterge cu un servet,apoi se freaca cu 3 catei de usturoi zdrobiti.Cartofii si morcovii se spala si se taie daca este cazul.Bucatile de carne se aseaza in vasul roman si printre ele se aranjeaza cartofii si morcovii.Se adauga ceapa si restul de usturoi,se potriveste de sare si piper si se condimenteaza cu cimbru, rozmarin,boia.Se toarna deasupra vinul,se pune capacul si se da la cuptor la foc mic.
Se tine astfel 2- 3 ore,pana carnea e bine facuta.Se ia capacul jos si se mai lasa la cuptor 1-1,5 ore,pana e frumos rumenita.
Se serveste calda,cu salata de legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!