Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 13 iunie 2018

Prajitura cu zmeura







                      Anul acesta natura a fost darnica cu noi si ne-a dat zmeura din belsug.Am profitat si am facut o minunata prajitura cu zmeura.Nu este pandispanul clasic,este un blat putin umed,fraged,pufos si aromat,iar zmeura ii da aroma si savoare deosebite.Este acealsi blat folosit si la Prajitura cu capsuni. Se face usor si repede,asa ca profitati de moment si incercati prajitura cu zmeura.


                        Ingrediente:

                  350 gr faina,150 gr zahar,150 ml lapte,150 ml ulei,4 oua,un praf de copt,un vf sare,zahar vanilat,300 gr zmeura,coaja de lamaie.


                       Mod de preparare:

                  Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si praful de sare.Se mixeaza bine pana se albesc si isi dubleaza volumul.Se adauga uleiul in fir subtire si coaja de lamaie mixand in continuare.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat,alternand cu laptele.Se mixeaza cu viteza redusa pana comozitia se omogenizeaza.
                   Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se presara zmeura din abundenta si se da la cuptorul incins in prealabil.E gata cand e frumos crescuta si rumenita.Se poate face testul scobitorii.
                   Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca,apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Dupa ce s-a racit complet,se portioneaza.