Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 2 august 2018

Clatite cu branza si smantana la cuptor





                      Sunt minunate aceste clatite cu branza si smantana! Nu le-am facut demult si chiar mi-a fost dor de ele. Erau preferatele tatalui meu,asa ca mi-am amintit cu nostalgie de vremurile cand le pregatea mama...
                      Se fac clasicele clatite,am descris aici in amanunt cum se fac,si se umplu cu branza dulce de vaci.Se ung cu smantana si se dau la cuptor.Sunt delicioase si savuroase.




                        Ingrediente :

                  Clatite: 500gr faina,500ml lapte,3 oua,300 ml apa minerala,3 ling ulei,un vf sare.
                  Umplutura : 500 gr branza de vaci sau urda,250 gr zahar tos,coaja de lamaie,zahar vanilat
                  smantana pentru deasupra

                     
                       Mod de preparare:


               Faina se amesteca cu ouale si sarea.Lichidele se incorporeaza cate putin,pentru a controla consistenta aluatului.Trebuie sa rezulte un aluat subtire ca o smantana,fara cocoloase.
              Se incinge o tigaie antiaderenta si se toarna cu polonicul din aluat.Se roteste tigaia astfel ca aluatul sa se intinda uniform pe toata suprafata ei.Cand marginile clatitei devin aurii,se intoarce pe partea cealalta.Se mai coace putin,apoi se scoate din tigaie.Se continua astfel pana se termina tot aluatul.
             Branza se amesteca cu zaharul,se adauga coaja de lamaie si vanilia.Cu aceasta crema se umple fiecare clatita.
             Intr-un vas de yena se pune un rand de clatite,se acopera cu smantana si se continua astfel pana se termina toate clatitele.Deasupra se pune un strat generos de smantana si se da la cuptor.Se tine pana sunt frumos rumenite deasupra.


                   
                    Se scot,se lasa sa se raceasca si se servesc.
                    Sunt delicioase atat calde,cat si reci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!