Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 18 august 2018

Ghiveci de legume cu carne la cuptor





                            Este o mancare de vara in care,pe langa carne,abunda legumele.De obicei,ghiveciul il fac simplu,fara alte adaosuri ( orez sau carne).De data asta am vrut sa fie ceva un pic mai altfel si am adaugat carne.Ideia mi-a venit gatind,dar,cautand pe net,am inteles ca astfel de mancare este o mancare traditional turceasca.Ideia e ca ghiveciul de legume cu carne la cuptor este un deliciu pe care trebuie sa-l incercati vara asta.



                        Ingrediente:

                  1kg  pulpa de porc,3-4 cepe,1 capatana usturoi,2-3 morcovi 1pastarnac,6 ardei grasi rosii si albi,6 rosii mari,4 cartofi,2 dovlecei,1 vanata mare,sare,piper,3 ling.ulei


                       Mod de preparare:

                 Carnea se sterge si se taie cuburi potrivit de mari.Legumele se curata si se taie felii sau rondele,dupa caz.Vinetele si dovleceii se curata si se taie cuburi.
                 Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga bucatile de carne.Se tin pana se rumenesc usor dupa care se scor si se aseaza intr-un vas de yena.Se presara sare,piper si cimbru si se da la cuptor.
                In uleiul in care s-a rumenit carnea se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa.Se adauga ardeii,morcovii si pastarnacul si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie toate legumele.La urma,se adauga rosiile taiate marunt.
                Separat,intr-o tigaie de teflon se rumenesc usor vinetele si dovleceii.Se pot rumeni si in ulei,dar mancarea va fi mult mai grasa pentru ca vinetele absorb mult ulei.
                Se scoate vasul de yena din cuptor ,se presara ustroiul tocat,apoi se rastoarna toate legumele.Cartofii se adauga cruzi.Se amesteaca,se potriveste de sare si piper,se acopera cu un capac si se da totul la cuptor.Daca e cazul,se mai completeaza cu lichid ( suc de rosii). Se tine astfel 2 ore,dupa care se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca putin deasupra.
                 Se serveste ca atare sau cu un orez simplu,fiert in apa cu sare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!