Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 9 octombrie 2018

Fursecuri in doua culori






                          Demult am vrut sa fac aceste fursecuri si le-am tot amanat pana azi,cand,in sfarsit,le-a venit randul.Sunt foarte aspectuoase,vanilate si fragede.Cu cat stau mai mult,cu atat mai mult se fragezesc.Sunt delicioase,se fac usor si repede si se mananca si mai repede.



                        Ingrediente:

                  250gr unt,250-300gr zahar,2 oua,un vf.sare,1 praf de copt,2ling.cacao,esenta de vanilie,faina cat cuprinde- aprox.600-700 gr.


                        Mod de preparare:

                 Untul se freaca cu zaharul pana devine cremos.Se adauga ouale,apoi se incorporeza faina amestecata cu praful de copt,sarea si vanilia.Se framanta totul bine pana rezulta un aluat omogen,nelipicios.
                  Aluataul obtinut se imparte in doua parti egale.Una din ele se framanta cu 2 ling.faina,iar cealalta cu 2 ling cacao.Se formeaza doua bile de aluat,una alba si una maro care se invelesc in folie alimentara si se dau la rece 30 min.
                 Dupa acest timp se scot bilele de aluat din frigider si,din fiecare,se intinde cate o foaie dreptunghiulara,subtire .Cele doua foi se suprapun si se apasa cu sucitorul peste ele.Se ruleaza pe latura mai lunga,obtinandu-se un sul care se taie in felii groase de 1cm.Se pun in tava si se dau la cuptor.Sunt gata cand sunt frumos crescute si putin rumene.
                Se lasa sa se raceasca,apoi se servesc.Sunt minunate alaturi de o cana de lapte.


                       

                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!