Pentru ca e toamna,o toamna frumoasa,m-am gandit sa pregatesc ceva cu aromele ei.Nu m-am gandit la ceva dulce,ci la o mancare,chiar daca am folosit fructele aromate ale toamnei : castane si mere.A iesit o delicioasa rulada aromata si parfumata,savuroasa si apetisanta umpluta cu castane si mere.
Ingrediente:
800 gr pulpa de porc, 1 mar mare,1 ceapa,1 ou,500 gr castane,sare,piper
Mod de preparare:
Pulpa de porc se curata de pielite ,se fasoneaza si se taie in doua pe lungime,apoi fiecare parte se cresteaza tot pe lungime.Se bate putin cu ciocanul,apoi se presara sare si piper.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins.Cand devine sticloasa se adauga marul curatat si taiat cubulete si castanele coapte si curatate.Aici am explicat pe indelete cum se coc castanele.Se caleste totul bine,pana se inmoaie merele,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit,se adauga oul si se potriveste de sare si piper.
Compozitia obtinuta se intinde peste carne,apoi se ruleaza strans.Se leaga cu sfoara sau se prind capetele cu scobitori,se presara si deasupra un pic de sare si piper si se da la cuptor.
E gata cand e frumos rumenita.Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.Se scot atele sau scobitorile,se taie felii si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!