Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 4 noiembrie 2018

Gem de smochine





                      E primul an de cand smochinul nostru,tanar fiind, a rodit mai mult.Am mancat smochine pe saturate si am reusit sa fac un pic de gem.E minunat acest gem de smochine,mai ales ca am pus si un pic de lamaie si vanilie in el,smochinele nefiind foarte aromate.Ce mi-a placut cel mai mult la acest gem de smochine e faptul ca au ramas bucati de fructe intregi,ca la dulceata.Sper ca la anul sa fac si dulceata de smochine pentru ca e delicioasa.Din 1 kg de fructe,au iesit 4 borcane de 370 gr. cu gem de smochine.



                          Ingrediente:

                    1kg smochine,500 gr zahar,1 lamaie,1/2 baton de vanilie

                           Mod de preparare:

                    Smochinele se spala,se curata de codite si se taie in sferturi.Se adauga zaharul,si zeama de la jumatate de lamaie,se amesteca bine si se lasa sa stea pana a doua zi.Ele vor lasa zeama,in care vor fierbe.A doua zi se adauga lamaia taiata felii si vanilia si se pune la foc.



                  Din cand in cand se amesteca.Se fierbe pana cand gemul e bine legat.Se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate.Se inchid ermetic cu capace si se tin in paturi,pana se racesc complet.
                 Se eticheteaza borcanele si se pun in camara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!