Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 16 decembrie 2018

Rulada de ciocolata





                    Este o delicioasa rulada de ciocolata cu un blat subtire,ciocolatos si crema de ciocolata din abundenta. Este o crema fina,onctuoasa,fara oua,dar cu un gust deosebit.Desi pare sofisticata,este o reteta simpla si rapida.Iata despre ce este vorba.





                        Ingrediente:


                  Blat: 6 oua,6 ling zahar,4 ling faina,2 ling cacao
                  Crema: 100 gr apa,100 gr zahar,100 gr ciocolata amaruie,250 gr unt
                  Glazura: 100 gr apa,100 gr zahar,100 gr ciocolata


                       Mod de preparare:

                Mai intai se pregateste blatul.Ouale se separa,iar albusurile se bat spuma tare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana e complet topit.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa incet,cu miscari de jos in sus.Compozitia se toarna intr-o tava mare,tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.In acest moment se scoate,se rastoarna pe un servet umed si se ruleaza strans.Se tine asfel pana se raceste.
                In acest timp se pregateste crema.Se pune la foc zaharul cu apa si se lasa pana clocoteste.Din acest moment se mai lasa 3 min sa fiarba clocotit,apoi se adauga  ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine sa se omogenizeze.Cand incepe sa clocoteasca,se lasa iar 3-4 min.apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
               Untul moale,la temperatura camerei,se spumeaza,apoi se adauga,lingura cu lingura,glazura racita,amestecand cu grija sa nu se taie.Daca untul si glazura sunt la aceeasi temperatura,crema nu se va taia.In caz ca totusi se intampla sa se taie,se mixeaza crema la viteza maxima timp de 10-15 min.pana se leaga .
                Se desface foaia de rulada,se intinde uniform crema,apoi se ruleaza la loc.Se da la rece.
                Pentru glazura se procedeaza la fel ca la crema,doar ca timpii de fierbere sunt mai mari cu 1-2 min.,pana se observa ca incepe sa se ingroase crema.Se ia de pe foc,se lasa 5 min sa se racoreasca,timp in care se amesteca din cand in cand,apoi se toarna peste rulada si se uniformizeaza.
               Se da la rece pana in momentul servirii.



                     Cine doreste,poate sa adauge in creme diferite esente: rom,vanilie,migdale.Avand o ciocolata de calitate,cu 80% cacao,am preferat sa ramana gustul natural al ciocolatei,fara alte adaosuri.
             


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!