Sunt minunate aceste cornuri cu cascaval,moi si pufoase.Merg de minune servite ca aperitiv sau ca gustare la micul dejun,dar si la pachet la scoala sau la serviciu.
Ingrediente:
1kg faina,600 ml lapte,50 gr drojdie,200 gr unt,2 oua,sare,1 lingurita zahar,450 gr cascaval,ou pentru uns.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in laptele cald impreuna cu zaharul.Intr-un vas mare se pune faina,se adauga sarea si ouale,apoi untul topit si racit.Se adauga laptele cu drojdia si se framanta pana rezulta un aluat legat,uniform.Se acopera cu un servet si se lasa la cald sa dospeasca.
Dupa ce si-a dublat volumul,se imparte in doua pentru a putea lucra mai usor cu el.Din o parte se intinde o foaie rotunda,subtire de 3-4 mm.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se imparte cercul de aluat in sectoare de cerc cat mai egale.Pe partea lata a fecarei bucati de aluat se pune cascaval ras si se ruleaza strans,formand cornuletele.Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la cald 30 min.
Se ung cu ou batut,se presara putin cascaval ras deasupra si se dau la cuptorul dinainte incins.
Se tin 15-20 min.pana sunt frumos crescute si putin rumenite.Se scot si se lasa sa se raceasca.
Cu aluatul ramas se repeta operatiunile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!