Este o reteta bavareaza din care se fac si renumitii covrigi.Pe langa ca sunt foarte aspectuoase aceste painici Laugenbrot,sunt si foarte gustoase.Modul de preparare este unul simplu si usor,iar cand ai in bucatarie un ajutor precum robotul Kenwood Titanium Chef,treaba este si mai usoara.
Am uitat sa va spun ca BUZZStore mi-a oferit sansa de a testa noul robot de bucatarie Kenwood Titanium Chef.Este o minunatie! E putin spus ajutor in bucatarie,pentru ca el face aproape toata treaba,trebuie doar sa apesi pe buton.Are foarte multe ustensile,cu multe utilitati,nu-ti ramane decat sa-i dai de lucru,asa cum am facut eu cu aceste painici Laugenbrot.
Ingrediente:
1kg faina,600 ml apa,50 gr drojdie,1 ling.sare,1 lingurita zahar,50 ml ulei
2l apa,4 ling sare,2 plicuri bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Intr-un bol adanc se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.Se adauga apa calduta si se amesteca.In bolul robotului se pune faina,sarea,uleiul.Se toarna treptat amestecul de apa si drojdie si se framanta.Eu am lasat robotul Kenwood sa faca aceasta treaba,dar se poate face si manual.
Se obtine un aluat omogen,elastic,nelipicios,usor de manevrat.Se lasa sa dospeasca 30 min,dupa care se formeaza din el painici mici.
Intr-un vas mai mare se pun 2l apa la fiert cu sare si bicarbonat.Cand clocoteste,se introduc painicile,pe rand.Se tin cateva secunde,apoi se scot.Se pun direct in tava in care se coc.
Deasupra se presara susan,chimen,mac,sare,dupa preferinte si se dau la cuptor.Se tin pana se rumenesc frumos.
Sunt delicioase la micul dejun sau la pachet la scoala sau serviciu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!