Minunat acest ficat de porc,deloc inecacios,gatit intr-un sos de rosii aromat.Chiar si cui nu-i place ficatul,va adora aceasta mancare.
Ingrediente:
1kg ficat de porc,1 ceapa,2-3 catei de usturoi,100 ml vin,400 ml sos de rosii,1 ling faina,sare,piper,cimbru
Mod de preparare:
Se spala ficatul,se taie felii mai grosute,se pun intr-un castron si se toarna lapte peste ele.Se tine astfel 30 min.Se scot feliile de ficat din lapte si se sterg cu servete absorbante.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun feliile de ficat.Se prajesc cate 2 min.pe fiecare parte.
Chiar daca nu e bine facut,nu e nici o problema,se va gati la cuptor.
Ficatul se pune pe o farfurie,deoparte si se face sosul.In uleiul ramas se caleste ceapa si usturoiul.Se adauga faina si se stinge cu sosul de rosii indoit cu vin.Se amesteca totul bine,se potriveste de sare si piper si se adauga putin cimbru.
Intr-un vas termorezistent se aranjeaza feliile de ficat,iar deasupra se toarna sosul de rosii.Se da totul la cuptor pana sosul se ingroasa.Se va gati si ficatul,va fi foarte moale si pufos.
Se serveste cald,cu piure de cartofi alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!