Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 24 februarie 2019

Rulada de ciocolata cu dulceata de smochine








                        Este un desert rapid,foarte ciocolatos,iar dulceata de smochine ii confera o aroma deosebita.
                        Si de data asta am pus la treaba robotul de bucatarie Kenwood Titanium Chef.Nu s-a dezmintit nici acum.Este sustinerea ideala in bucatarie pentru a obtine preparate pline de arome si savoare,asa cum este si aceasta rulada.



                           Ingrediente:

                      Blat: 6 oua,6 ling zahar,4 ling faina,2 ling cacao,1 zahar vanilat
                      Crema : 100 ml apa,100 gr zahar,100 gr ciocolata amaruie,250 gr unt
                      Glazura : 100 gr ciocolata amaruie,50 ml lapte

                           Mod de preparare:

                      Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza cu un varf de sare pana devin o bezea tare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.



                        Trebuie sa rezulte o bezea ferma si lucioasa.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa,cu miscari lente,de jos in sus.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins.E gata cand trece proba scobitorii.
                        Se scoate din tava si se ruleaza strans intr-un prosop umed.Se lasa stfel pana se raceste.
                        In acest timp se pregateste crema.Se pune la fiert zaharul cu apa.Cand clocoteste,se tine 3-4 min,apoi se adauga ciocolata rupta bucati.Se amesteca totul bine,pana se omogenizeaza,apoi se lasa iar pana clocoteste.Din acest moment,se mai tine 3 min,apoi se ia de pe foc.Se lasa sa se raceasca.
                      Untul se spumeaza bine,apoi se dauga treptat,lingura cu lingura glazura racita.


                       
                         Se obtine o crema onctuoasa,aerata.
                         Pentru glazura,se topeste  ciocolata impreuna cu laptele.Cand e omogena si incepe sa clocoteasca,se ia de pe foc.
                         Se desface blatul rulat din prosop si se unge cu dulceata de smochine.Deasupra se intinde crema de ciocolata si se ruleaza strans,la loc.Deasupra se toarna glazura si se decoreaza cu smochine din dulceata.
                        Se da totul la frigider pana la servire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!