Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 12 martie 2019

Rulouri cu scortisoara - Chinnamon rolls




                  Melcisori deliciosi din aluat dospit,umpluti cu crema de unt cu zahar si scortisoara.Sunt moi,pufosi,dulci,aromati.Sunt desertul ideal,dar merg de minune ca gustare,langa o cana cu lapte.



                          Ingrediente:

                      1 kg faina,50 gr drojdie,4 galbenusuri,600 ml lapte,50 gr unt topit, 100 gr zahar, zahar vanilat,coaja de lamaie.
                    Umplutura: 350 gr unt,200 gr zahar,scortisoara pudra,cacao optional
                    Glazura: 200ml smantana sau frisca sau mascarpone,50 gr unt,100 gr zahar,zahar vanilat

                         Mod de preparare:

                    Intr-un bol se amesteca o ling.zahar cu drojdia pana se lichefiaza.Se adauga laptele caldut si o ling de faina.Se lasa deoparte,la loc clad,pana se activeaza drojdia,adica pana incepe sa faca basici deasupra.
                   Intr-un vas mai larg se pune faina,zaharul galbenusurile,coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.Se amesteca totul bine,apoi se adauga compozitia de lapte si drojdie.Se amesteca bine,apoi se framanta cu mana.Cand incepe sa se lege aluatul,se adauga untul topit si racit.Se framanta totul bine de tot,pana rezulta un aluat omogen.Se acopera cu un servet si se tine la dospit in loc cald,ferit de curenti de aer.
                    In acest timp se pregateste crema.Untul moale,la temperatura camerei se amesteca cu zaharul tos.
                    Cand aluatul si-a dublat volumul se scoate din vas,se imparte in doua pentru a lucra mai usor.Din fiecare parte se intinde cate o foaie dreptunghiulara care se unge cu crema de unt,iar deasupra se presara scortisoara pudra.Cine doreste,poate sa presare si cacao.
                    Foaia se ruleaza pe lungime,iar cu un cutit bine ascutit se taie rondele mai groase. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai tin la cald 15 min.dupa care se dau la cuptor.
                    Pana se coc,se pregateste glazura.Untul moale se mixeaza cu smantana sau crema de branza, zaharul si zaharul vanilat.Rezulta o crema cu care se ung melcii fierbinti,scosi din cuptor.Aceasta va fi partial absorbita de melci.
                    Se lasa sa se raceasca,apoi se servesc.Sunt moi,pufosi,aromati.cu miezul bine insiropat de la glazura si crema de unt.

                 

                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!