Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 16 martie 2019

Muschi umplut cu prune uscate





                       Delicios acest muschi umplut cu prune uscate.Este o aroma dulce-picanta care incanta orice papila gustativa.Il recomand ca aperitv pe platourile festive,dar si intr-un sendvis merge perfect.


                       Ingrediente:

                  500 gr muschi de porc,200 gr prune uscate,sare,piper,cimbru,chimen,100 ml vin,cateva cuisoare.

                      Mod de preparare:

                  Carnea se sterge bine,apoi,cu un cutit bine ascutit se cresteaza de-a lungul muschiului un buzunar.Aceasta se umple cu prunele uscate.Capetele se prind cu scobitori.
                  Carnea se freaca bine cu un amestec de sare,piper,cimbru,chimen si putin ulei.Se infig in ea 4-5 cuisoare si se pune intr-o tigaie.Se stropeste cu vin,se acopera si se da la cuptor.Se tine astfel 30 min.dupa care se ia capacul si se da din nou la cuptor pana sosul din tava a scazut,iar carnea e frumos rumenita.
                     Se scoate pe un platou si se lasa sa se raceasca.Se scot scobitorile si cuisoarele si se feliaza in vedera servirii.
                      Se poate servi si cald,ca fel principal,cu piure de cartofi alaturi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!