Este desertul copilariei,cu un gust inegalabil si de neuitat.Se fac usor si repede si sunt foarte versatili,in sensul ca se pot da diferite forme,se pot glazura cu ciocolata sau se pot adauga diferite arome in aluat.Sunt foarte fragezi si se pastreaza mult timp.Eu am facut varianta clasica si cu cacao.
Ingrediente:
1 kg faina,3 ling untura sau 6 ling unt cu 80 % grasime,2-3 oua,200 gr zahar,zahar vanilat,1 praf sare,coaja de lamaie,lapte cat cuprinde,1 praf de copt.
Mod de preparare :
Intr-un vas se pun toate ingredientele si se amesteca.Se adauga trepat laptele si se amesteca.Cand se leaga aluatul se framanta si daca mai trebuie,se mai adauga lapte,astfel incat sa rezulte un aluat omogen,mai moale,dar nelipicios.Daca aluatul se face cu unt,va fi un pic lipicios.
Se monteaza la masina de tocat forma dorita pentru biscuiti,se rup bucati de aluat si se dau prin masina.Se pot lasa lungi,ca in imagini sau se pot face rotunzi.Se pun in tava si se coc.Se scot fierbinti si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Se pot glazura total sau partial cu ciocolata.
In varianta cu cacao,cantitatile sunt aceleasi,doar ca am adaugat 2 ling cacao,iar in loc de coaja de lamaie am pus esenta de rom.
Sunt foarte fragezi si se pastreaza mult timp in cutii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!