Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 25 martie 2019

Rulada de carne in foietaj








                           Demult am vrut sa fac aceasta rulada in foietaj si abia acum i-a venit randul.Este delicioasa,aspectuoasa si foarte consistenta.Se face relativ usor,iar rezultatul este uimitor.O recomand ca aperitiv la o masa festiva,dar merge perfect ca gustare dimineata sau la pachet.



                              Ingrediente:

                         1 kg carne tocata,1 ceapa,1 ou,sare,piper,cimbru,cateva felii de cascaval,ou pentru uns,susan,900 gr aluat foietaj.

                              Mod de preparare:

                       Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei pana devine sticloasa.Se lasa sa se raceasca si se adauga in carnea tocata.Se pune un ou intreg si se condimenteaza cu sare,piper,cimbru.Se amesteca totul bine.
                       Aluatul dezghetat se intinde putin cu sucitorul si se unge cu ou batut.Pe mijlocul sau,pe lungime,se pune jumatate din cantitatea de carne.Deasupra carnii se pun felii de cascaval si se acopera cu restul de carne.Se aranjeaza carnea astfel ca sa formeze un sul.Partile laterale ale aluatului se cresteaza  in fasii.

                       Se acopera carnea impletind fasiile de aluat deasupra.Se acopera alternativ,o fasie din stanga carnii,apoi una din dreapta ei si tot asa pana la capat.Capetele se inchid bine cu aluat.Se unge totul cu ou si se presara seminte de susan deasupra.
                       Se pune in tava si se da la cuptorul incins.Se tine pana aluatul este frumos rumenit.Se scoate,se lasa sa se raceasca,apoi se pune pe o tava si se feliaza cu un cutit bine ascutit.


Un comentariu:

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!