Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 7 aprilie 2019

Rulada de spanac cu crema de branza





                      Este un aperitiv de primavara foarte gustos si aspectuos.De la spanac este verde,in contrast cu crema de branza alba.Gustul si aroma cremei de branza poate varia in functie de gusturile fiecaruia.Se poate pregati crema din branza de vaci,din urda sau ricotta,cream cheesse sau orice alta branza preferata din care puteti face o crema.Rulada de spanac se poate umple cu crema ca atare sau se poate adauga felii de somon afumat,sunculita sau ardei gras rosu.


                         Ingrediente:

                    Rulada:6 oua,6 ling faina,3 ling ulei,500 gr spanac,sare
                    Crema: 500 gr branza de vaci,2-3 ling smantana,sare,piper alb,chimen


                           Mod de preparare:

                    Mai intai se pregateste spanacul pentru rulada.Se spala bine,apoi se opareste in apa clocotita.Se scurge bine si se toaca marunt.
                     Pentru foaia de rulada se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu   sare,apoi se adauga,treptat,uleiul.Se amesteca totul bine,ca la maioneza,apoi se incorporeaza spanacul.
                    Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand sunt tari,se adauga mixul de galbenusuri cu spanac.Se amesteca totul incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina cu miscari lente de jos in sus.
                     Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea.Se da la cuptorul incins pana trece proba scobitorii.Se scoate fierbinte pe un servet umed si se ruleaza,astfel ca partea verde sa fie in afara.
                      In timp ce rulada se raceste,se pregateste crema.Branza de vaci se freaca bine cu smantana.Cantitatea de smantana variaza in functie de cat de scursa este branza.Trebuie sa rezulte o compozitie cremoasa,care sa nu curga.Se condimenteaza cu sare,piper alb si chimen.
                     Se desface rulada si se umple cu crema obtinuta.Se ruleaza la loc si se da la rece.
                     Inainte de servire se scoate si se feliaza.

                     



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!