marți, 23 aprilie 2019
Mazare verde cu carne si galusti
In asteptarea primaverii,a adevaratei primaveri cu soare si vreme buna,am facut aceasta mancare de mazare verde cu carne si galusti.Este o mancare scazuta,foarte gustoasa si satioasa.Am facut-o cu mazare de la congelator,dar cand se va face mazarea in gradina o s-o repet pentru ca are o savoare deosebita.
Ingrediente:
500 gr carne - piept de pui sau pulpa de porc,1 kg mazare verde,1 ceapa,sare,piper,1 leg.marar verde,1 ling.zahar
Pentru galusti : 1 ou,3 ling faina,sare,apa
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se caleste.Cand a devenit translucida se adauga carnea,taiata cuburi mici.Se lasa sa se caleasca si ea,se adauga un pic de sare si piper.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba in sosul lasat de carne si ceapa.Daca e prea scazut,se mai adauga un pic de apa.
Cand carnea e aproape facuta,se adauga mazarea verde.Daca e nevoie,se mai adauga un pic de apa sau supa.Se potriveste de sare si se adauga o lingurita de zahar.Se lasa sa fiarba pana mazarea si carnea sunt bine facute.
In acest timp se pregatesc galustile.Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si oul.Se adauga putin cate putin apa,pana rezulta o compozitie mai groasa ca o smantana.Cu o lingurita mica se ia din compozitie si se pune in mancarea de mazare,formandu-se galustile.Cand sunt gata,si galustile s-au ridicat deasupra,inseamna ca sunt fierte si mancarea e gata.Se presara marar verde deasupra si se stinge focul.
Se poate servi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!