Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 6 iunie 2019

Tort cu crema de ciocolata si mascarpone





                       Este un tort fin,cu doua creme,una de ciocolata si alta cu mascarpone.Cremele sunt aerate,fine si racoroase.Este un deliciu care va incanta orice mesean.



                         Ingrediente:

                   Blat: 8 oua,8 ling zahar,8 ling faina,un praf sare.
                   Crema de ciocolata: 4 oua,4ling zahar,2 ling lapte,100 gr ciocolata amaruie,250 ml smantana pentru frisca
                   Crema mascarpone : 4 oua,4ling zahar,2 ling lapte,250 gr mascarpone,1 plic gelatina,250 ml smantana pentru frisca,zahar vanilat


                        Mod de preparare:

                  Mai intai se face blatul.Pentru aceasta,se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
                 Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare impreuna cu sarea.Se adauga treptat zaharul,mixand in continuare pana se topeste complet.La urma se incorporeaza faina mestecand incet,cu o spatula.
                 Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor.E gata cand trece testul scobitorii.Adica,scobitoarea infipta in mijlocul blatului trebuie sa iasa curata,uscata.Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
                 Pentru crema de ciocolata,se bat ouale intregi cu zaharul si laptele la bain marie pana rezulta o compozitie spumoasa si groasa.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata taiata cuburi.Se bate in continuare pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza compozitia.Se lasa sa se raceasca.
                 Smantana pentru frisca se bate,si cand incepe sa se ingroase,se adauga compozitia de oua.Se amesteca totul si se da la rece.
                 Crema de mascarpone se face la fel cu crema de ciocolata,in sensul ca la fel,ouale intregi se bat pe baie de aburi cu zaharul si laptele pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
                 Gelatina se hidrateaza cu apa rece.Compozitia de oua se amesteca cu mascarpone,apoi se adauga gelatina hidratata si usor incalzita la microunde.Se amesteca totul bine.
                 Smantana pentru frisca se bate,apoi se amesteca cu crema de oua si mascarpone.Se da totul la rece.


                 Blatul se taie in trei pe orizontala,rezultand trei foi.Pe una din foi,care va fi baza tortului,se pune jumatate din crema de ciocolata,iar deasupra se pune jumatate din crema de mascarpone.Se acopera cu a doua foaie peste care se pune intai crema de mascarapone,apoi crema de ciocolata.Se acopera cu cea de-a treia foaie si se imbraca totul in frisca.Pentru aceasta se mixeaza 250 ml smantana pentru frisca cu 150 gr zahar si un zahar vanilat.
                 Decorul poate varia in functie de imaginatia fiecaruia.Eu am vrut ceva mai simplu asa ca am  presarat bilute colorate.
                Se da totul la rece pana in momentul servirii.


                 
                            Pofta buna!


2 comentarii:

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!