Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 8 iulie 2019

Prajitura cu frisca nebatuta si arahide



                            Prajitura cu frisca nebatuta si arahide este o delicioasa prajitura moale,pufoasa,umeda,aromata si foarte gustoasa.Datorita smantanii lichide din compozitie,nu este seaca,inecacioasa,ci usor umeda,ca o negresa. Arahidele maruntite din compozitie ii dau o savoare aparte.Merita incercata pentru ca se face usor si repede si va disparea si mai repede de pe platouri.




                         Ingrediente:

                  10 galbenusuri,25 ling zahar,20 ling faina,1 cana ulei, 1 cana plina rasa cu smantana lichida pentru frisca,2 ling cacao,200 gr arahide maruntite,1 plic zahar vanilat, 1 praf de copt,un vf.sare.


                          Mod de preparare:

                    Galbenusurile se freaca cu sarea,zaharul si zaharul vanilat pana se topesc,iar galbenusurile se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.Se adauga treptat uleiul,apoi smantana lichida.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,apoi arahidele.Din toata cantitatea,se pastreaza un pumn de arahide care se vor presara deasupra prajiturii.
                  Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt,se presara arahidele ramase deasupra si se da la cuptorul incins in prealabil.Se tine pana trece testul scobitorii.
                 Cand e gata,se scoate,se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza in vederea servirii.
                 E delicioasa langa o cana cu lapte.



                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!