Cam tarziu vin cu aceasta reteta,dar timpul,bata- l vina,este inamicul public nr.1.Daca acum a trecut sezonul agriselor,la anul,nu-l ratati pentru ca iese din ele o dulceata deosebit de gustoasa.Ca sa nu mai vorbim de multiplele benficii pe care le aduc agrisele oranismului.Dar sa nu ne lungim si sa revenim la dulceata noastra.Iata cateva secrete pentru o dulceata fara conservanti,iar boabele de agrise raman intregi,nu se sparg.
Ingrediente:
1kg agrise,1 kg zahar,3 pahare cu apa,1 lamaie,1/2 baton vanilie
Mod de preparare:
Se aleg fructe sanatoase,bine coapte,care nu sunt lovite sau au pete.Fructele se spala bine si se curata de codite,apoi se scurg bine de apa.
In cratita pentru dulceata se pune zaharul si apa si se pune pe foc.Se fierbe pe foc mic pana se topeste zaharul,apoi se mareste flacara.Se fierbe pana se obtine un sirop bine legat,astfel incat,dand drumul la o picatura de sirop intr-o ceasca cu apa rece,picatura nu se dizolva,ci se ridica la suprafata.Se adauga agrisele,se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc.Se tine astfel 15 min.,timp in care agrisele isi vor lasa siropul lor.Se pune din nou pe foc si cand clocoteste,se ia spuma formata.Se adauga zeama de la jumatate de lamaie,iar cealalta jumatate se taie felii si se adauga in dulceata.Se adauga si batonul de vanilie.Se lasa sa fiarba in continuare pana dulceata e bine legata.Se ia de pe foc si se toarna in borcane curate,sterilizate.Se inchid ermetic cu capace si se pun in paturi pentru o racire lenta.
Cand s-au racit,borcanele se sterg,se eticheteaza si se depoziteaza in camara pana in momentul folosirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!