Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 8 iulie 2019

Prajitura cu branza de vaci









                        Reteta este din caietul mamei,o facea mereu pentru ca era una din preferatele noastre.Foile sunt fragede si moi,iar umplutura generoasa de branza cu stafide ,dulce si aromata,completeaza perfect acestasta minunata prajitura.




                          Ingrediente:

                    Foi: 170 gr zahar,2 oua,125 gr margarina,1 praf de copt,500 gr faina,smantana cat cuprinde,un praf sare.
                    Crema de branza: 8 oua, 1 kg branza dulce de vaci,16 ling zahar,100 gr stafide,coaja de la o lamaie,zahar vanilat,un praf sare.


                            Mod de preparare:

                  Margarina se framanta cu faina,zaharul,sarea,zaharul vanilat si praful de copt pana rezulta o compozitie nisipoasa.Se adauga ouale,iar la urma smantana,atat cat sa rezulte un aluat legat,omogen.Se lasa sa se odihneasca pana se pregateste umplutura.
                   Albusurile se separa de galbenusuri.Acestea se freaca cu 8 ling zahar si sarea pana se topesc.Se adauga branaza de vaci si se amesteca bine.Se adauga zaharul vanilat,coaja rasa de lamaie si stafidele.
                   Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand se tin de teluri,se adauga,treptat,restul de 8 ling de zahar.Se mixeaza in continuare pana zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si ferma.Se amesteca incet cu compozitia de branza si galbenusuri.
                  Aluatul se imparte in doua parti egale.Din fiecare se intinde cate o foaie egala cu tava in care se coace.Se pune una din foi in tava,se inteapa cu o furculita,apoi se pune crema de branza.Se acopera cu cea de-a doua foaie care se inteapa si ea cu furculita.Se da totul la cuptorul incins dinainte.
Se coace pana devine usor rumena deasupra.Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.


 
                Dupa ce s-a racit se taie si se serveste.Feliile mele nu sunt chiar frumoase pentru ca nu am avut rabdare sa se raceasca complet prajitura si am taiat-o mai repede.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!