Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 11 august 2019

Pilaf cu piept de pui




                      Este o macare usoara,satioasa si foarte gustoasa.Nu necesita timpi mari de gatire,asa ca,pe canicula asta este mancarea ideala de pregatit.


                       Ingrediente:

                   1 piept de pui,1 cana orez,1 ceapa,3 cani apa,sare,piper,ulei,1 leg.patrunjel verde


                      Mod de preparare:

                  Pieptul de pui se taie cuburi.Intr-o cratita,se pune uleiul la incins si se adauga bucatile de carne.Se presara piper proaspat rasnit si se  tin pana se rumenesc usor pe toate partile.Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana devine translucida.Se stinge cu o cana de apa si se lasa sa fiarba pana carnea e moale.Se adauga restul de apa si se lasa sa fiarba in continuare.Cand clocoteste,se adauga orezul spalat.Se reduce focul si se lasa sa fiarba mestecand din cand in cand sa nu se prinda.Daca orezul absoarbe toata zeama se mai adauga un pic de apa calda si se lasa sa fiarba pana orezul e bine facut.Atentie, orezul nu trebuie fiert pana la terciuire,boabele trebuie sa ramana intregi,separate unele de altele.
                  Se presara patrunjel verde deasupra si se serveste alaturi de o salata de sezon sau muraturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!