Risotto este o mancare italiana,cu o consistenta moale si cremoasa.De fapt acesta este si secretul risotto - ului.Boabele de orez trebuie sa ramana intregi,dar sa fie fierte si legate intre ele printr-un sos fin.Iata secretul acestui preparat.
Ingrediente:
1 cana orez bob mare,500 gr ciuperci,3-4 catei de usturoi,1 ceapa mica,50 ml vin alb,3 cani supa,2 ling.ulei de masline,sare,piper,50 gr parmezan,50 gr unt
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana devin sticloase.Se adauga ciupercile taiate felii si se calesc pana scade complet lichidul lasat.Se adauga orezul uscat si se caleste in continuare pana devine galbui.Se stinge cu vinul alb si se potriveste de sare si piper.Cand a scazut tot lichidul se trece la adaugarea supei fierbinti.Se adauga treptat,polonic cu plonic.Nu se pune al doilea plonic cu supa pana ce primul nu a fost absorbit de orez.In acest timp se amesteca continuu cu o lingura de lemn.Boabele de orez trebuie sa fie fierte putin al dente,deci miezul sa fie mai tare.Atunci risotto e gata.Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras si untul.Se amesteca totul bine si se presara patrunjel verde deasupra.
Se serveste imediat,fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!