Spaghetele cu legume sunt foarte gustoase,nu au multe calorii,se fac usor si repede.Daca se folosesc paste fara ou,sunt meniul perfect pentru o zi de post.Sunt foarte versatile deoarece se pot folosi multe legume,mai ales vara,cand piata abunda de ele,dar si iarna,se pot folosi legume congelate.
Ingrediente:
1 ceapa,5-6 catei de usturoi,1 vanata,1 dovlecel,1 ardei rosu mare,1 pachet mic de legume mexicane, 2 rosii, 3 ling pasta de rosii,1 pachet ( 500 gr ) spaghete sau orice alte paste,sare,piper,busuioc,oregano.
Mod de preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj.
Vanata se curata de coaja si se taie cubulete.La fel si dovlecelul.Ardeiul se curata de cotor si se taie cubulete.Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele.
Intr-o tigaie de incing 2 ling de ulei si se adauga ceapa si usturoiul.Se lasa sa se caleasca pana ceapa devine translucida.Se adauga cuburile de vanata,dovlecel si ardei.Se calesc 5 min.apoi se adauga rosia decojita,taiata felii si pasta de rosii.Se lasa sa fiarba la foc mic.Cand sunt aproape gata,se adauga si amestecul de legume mexicane.Se potriveste de sare si piper si se condimenteaza cu busuioc si oregano.
Se lasa totul sa fiarba la foc mic pana toate legume sunt fierte,dar nu moi.Sa fie al dente.Daca,in timpul pregatirii sosul scade prea mult,se mai poate adauga pasta de rosii sau un pic de apa sau bulion.
Cand sunt gata,se opreste focul si se rastoarna peste ele pastele fierte si scurse de apa.Se amesteca totul bine si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!