Da,de ce nu,celebrele coji de Choux a la creme pot fi si sarate.In locul cremei de vanilie se poate folosi crema de branza,pate de ficat,crema de somon,icre sau alte salate.Este aperitivul ideal pentru o masa festiva,dar si o gustare rapida.
Au avantajul ca, cojile pentru choux se pot face cu cateva zile inainte,pastrandu-se perfect intr-o cutie.Se umplu cand e nevoie,inainte de servire.
Ingrediente:
250ml apa,100 gr unt proaspat, ( sau 80 gr untura),1 praf sare,125 gr faina,4 oua.
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune sa fiarba apa cu untul si sarea.Cand acestea fierb,se ia cratita de pe foc si se toarna faina cernuta toata o data.Se amesteca repede cu o lingura de lemn.Cand pasta nu mai are nici un cocolos se da iar pe foc,amestecand mereu,pana ce aluatul se desprinde de pe cratita.Se ia de pe foc si se amesteca pana aluatul incepe sa se racoreasca.
Se adauga ouale puse pe rand.Nu se pune oul urmator pana ce anteriorul nu s-a amestecat bine cu aluatul.Se obtine o pasta potrivit de moale,care curge din lingura,dar isi pastreaza forma acolo unde cade.
Se pune aluatul intr-un pos si se fac mici gramajoare pe tava.Tava nu se unge cu nimic.Trebuie lasata distanta intre ele pentru ca vor creste la copt.Se dau la cuptor si se tin aproximativ 25-30 min.In acest timp nu se deschide deloc cuptorul.Sunt gata cand sunt frumos crescute si destul de uscate.Se iau de pe tava calde,cu ajutorul unui cutit.
Dupa ce s-au racit se taie un capacel ( inauntru trebuie sa fie goale) si se umplu dupa dorinta.
Se dau la rece pana in momentul servirii.
da, o reteta chiar interesanta, o sa o incerc si eu!
RăspundețiȘtergere