Cum vremea e asa frumoasa si e atat de placut afara,in weekend am preparat un gulas la ceaun.Este delicios preparat si in oala,dar la ceaun,pe foc mic,exceleaza.De data asta am folosit un amestec de carne de vita si porc.
Pentru un plus de savoare,am adaugat un cub de Vegeta baza pentru mancaruri cu gust de vita.Aceste cuburi de la Vegeta dau un gust deosebit mancarurilor datorita proportiilor unice ale ingredientelor de calitate superioara.Cuburile sunt direct portionate pentru a putea fi folosite cu usurinta,astfel,mancarea va avea gustul si savoarea dorita.
Ingrediente:
1 kg amestec carne de vita si porc ( pulpa) ,2 cepe mari,2 ling untura, 6 cartofi mari,3 morcovi, 1 pastarnac,1 ardei gras,5-6 catei de usturoi,0,5 ml pasta de rosii,1 cub Vegeta de vita,foi de dafin,frunze de patrunjel verde,sare,piper,cimbru,boia,chimen.
Mod de preparare:
Ceaunul se pune pe foc sa se infierbante.Se adauga unura si,cand s-a incins,se adauga carnea.Se lasa sa se prajeasca pe toate partile pana prinde o crusta aurie.Se adauga ceapa tocata si se lasa la calit pana devine transparenta.Se adauga ardeiul taiat cuburi,usturoiul tocat si ,la uma,morcovii si pastarnacul taiat marunt.Se adauga boia,cimbru,chimen si se potriveste de sare si piper. Cui ii place,poate sa adauge cateva felii de ardei iute sau boia iute.Se adauga pasta de rosii, foile de dafin si cubul Vegeta de vita,se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cand carnea e fiarta se adauga cartofii taiati cuburi si se lasa sa fiarba in continuare.Cand zeama a scazut putin,iar carnea si cartofii sunt bine fierti se pot adauga csipetke,acele galuscute facute din ou si faina.De data asta eu nu am mai pus.
Se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat deasupra.
Se serveste cu salata de sezon sau muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!