Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 5 noiembrie 2019

Prajitura din albusuri cu nuci si smochine




                       Daca aveti albusuri ramase prin frigider, aceasta prajitura este ideala pentru a le refolosi.Mijlocul moale si pufos contrasteaza cu bucatile de nuci,iar crusta cocanta de deasupra e sparta ici,colo de feliile de smochine.Texturi si arome diferite intr-un singur preparat. O prajitura pe care trebuie s-o incercati.



                         Ingrediente:

                 10 albusuri,2 cani zahar,2 cani faina,1 cana nuci taiate grosier,coaja de lamaie,1 praf sare,1 zahar vanilat,1 praf de copt,aprox.20 smochine.


                         Mod de preparare:

                   Intr-un bol se bat albusurile impreuna cu sarea pana devin tari,lucioase si se tin bine de teluri.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se obtine o bezea tare in care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se adauga nucile si coaja de lamaie.Se amesteca totul cu o spatula,cu miscari lente,de jos in sus.
                    Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Se niveleaza,iar deasupra se presara smochinele taiate in patru.
                    Se da totul la cuptor pana trece testul scobitorii.Adica,daca se inteapa mijlocul prajiturii cu o scobitoare,aceasta trebuie sa iasa curata.Cand e gata,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza in vederea servirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!