Este o delicioasa salata reconfortanta si revigoranta cu legume colorate,ton si cus cus.Se pot folosi legume proaspete sau,mai simplu,amestec de legume congelate.Eu am folosit un amestec mexican care are in componenta o diversitate mare de legume.
Ingrediente:
450 gr amestec mexican de legume,1 conserva ton in ulei,1 ceapa,250 gr cus cus,zeama de la o lamaie,sare,piper
Mod de preparare:
Daca preferati legumele proaspete,se alege un morcov,un patrunjel,o ceapa,un ardei rosu gras,unul galben,o mana de mazare verde,cateva pastai de fasole verde.Legumele se curata si se taie cubulete,apoi se soteaza in putin ulei de masline.Se adauga in tigaie pe rand,in functie de timpul de gatire al fiecarei legume.Se gatesc pana incep sa se inmoaie,dar sa fie al dente,nu foarte moi.Se lasa la racit si se pregateste salata.
Legumele congelate se pun la foc in apa cu sare,cand aceasta clocoteste.Se lasa sa fiarba cateva minute,apoi se scurg si se lasa la racit.Apa in care au fiert legumele se pune din nou la foc si,cand clocoteste,se rastoarna peste cus cus.Se acopera cu un capac si se lasa astfel 20 min.pana cand cus cus- ul se umfla.Se scurge de apa si se lasa la racit.
Intr-un bol se rastoarna conserva de ton.Ceapa se curata, se taie julien si se pune peste ton. Se adauga cus cus-ul si legumele,se potriveste de sare si piper si se adauga zeama de lamaie ,dupa gust.Se amesteca totul bine si se da la rece o ora,sa se intrepatrunda aromele.
Se presara patrunjel verde tocat deasupra si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!