Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 10 februarie 2020

Tort 3 in 1




                        L-am numit Tort 3 in 1 pentru ca,intr-un singur tort,sunt reunite trei prajituri : Rafaelo,Krantz,Ciocolata.Are o foaie de albus cu nuca de cocos peste care am facut o crema de vanilie.Deasupra am pus o foaie de albus cu nuca si alune,iar in crema de vanilie de deasupra am adaugat nuci trase in zahar ars.Ultima foaie este tot din albusuri la care am adaugat un mix de fructe uscate peste care am facut o crema de ciocolata. O combinatie minunata si de succes,mai ales ca a fost un tort aniversar.



                 
                     Ingrediente:

               Foaie I : 5 albusuri,1 cana zahar,1 cana faina,1 cana nuca de cocos,1 praf de copt,1 zahar vanilat,un praf sare
               Foaie II : 5 albusuri,1 cana zahar,1 cana faina,1 cana nuca si alune macinate,1 praf de copt,1 zahar vanilat,un praf sare
               Foaie III : 5 albusuri,1 cana zahar,1 cana faina,1 cana fructe uscate,1 praf de copt,1 zahar vanilat,un praf sare
               Crema I : 5 galbenusuri,5 ling zahar,1 zahar vanilat,2 ling amidon,300 ml lapte,300 ml frisca
               Crema II : 5 galbenusuri,5+3 ling zahar,1 zahar vanilat,2 ling amidon,300 ml lapte,300 ml frisca,200 gr amesec nuci cu alune
               Crema III : 5 galbenusuri,5 ling zahar,1 zahar vanilat,2 ling amidon,100 gr ciocolata amaruie,300 ml lapte,500 ml frisca


                       Mod de preparare:

                  Foile se prepara la fel,difera doar adaosul care trebuie adaugat in bezea la fiecare foaie.
                  Astfel,pentru fiecare foaie,albusurile se bat spuma tare,cu praful de sare.Cand sunt tari si se tin de paletele mixerului,se adauga treptat zaharul,mixand in continuare,pana se topeste complet.Rezulta o bezea tare,lucioasa si pufoasa.Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos sau nucile macinate sau fructele uscate,in functie de foaia pe care o facem.
                 Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se intinde uniform.Toate foile se vor coace in aceeasi tava,pentru a avea aceeasi marime.Foile sunt gata cand,intepate cu o scobitoare,aceasta iese curata.Se scot din tava si se lasa la racit.
                  In acest timp se fac cremele.Si modul de lucru al cremelor se aseamana,primele doua fiind identice.
                  Galbenusrile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat.Amidonul se dilueaza cu laptele si se adauga la galbenusuri.Se pune totul la foc,mestecand continuu.Cand crema incepe sa se ingroase ca o budinca,se ia de pe foc si se lasa la racit.Cand e rece,se amesteca cu frisca batuta.
                 Pentru a doua crema,3 ling zahar se caramelizeaza si se adauga amestecul de nuci cu alune.Se amesteca bine,astfel ca nucile sa fie cuprinse de zaharul caramelizat.Se rastoarna pe un platou uns cu ulei si se lasa la racit dupa care se piseaza,nu foarte fin,astfel ca sa ramana bucati.Compozitia se adauga la crema de vanilie.
                   Crema de ciocolata se face la fel,frecand galbenusurile cu zaharul.Amidonul se subtiaza cu laptele,se adauga peste galbenusuri si se pune la fiert pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se adauga cioclata rupta bucatele.Se amesteca pana se omogenizeaza.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu frisca baututa.
           
           
                                  

                Aranjare: Foaie cu cocos,crema de vanilie,foaie cu nuca,crema de vanilie cu nuci caramelizate,foaie cu fructe uscate,crema de ciocolata.
                 Se opresc cateva linguri de crema de ciocolata pentru a imbraca tortul.Deasupra am decorat cu bomboane colorate.
                 Se da la rece cateva ore,apoi se poate servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!